De volgende editie vindt plaats op 30 juni

  Plaatstaal

  Deze band speelt de allerbeste rock van eigen bodem. Met nummers vanaf de jaren ‘70, de klassiekers van Doe Maar, De Dijk, the Scene uit de jaren 80 tot en met de laatste hits van Blof weet de 5-koppige formatie iedere avond weer tot een feest te maken. http://plaatstaaldeband.nl/ 


  Arjen Brandt - zang
  Rob Leenders - Gitaar
  Ronald Zoeteweij - Drums
  Ton van der Wielen - Basgitaar
  Gerard Baai – Keys

  In februari 2009 ontstond bij Ronald en Jan het idee, om een Nederlandstalige coverband op te richten. Vrienden en familie waren wat sceptisch, maar daar lieten de mannen zich niet door tegenhouden. Spelen! was het motto. Jan was de bassist en Ronald de zanger. Dat, plus de naam, waren de enige dingen die de mannen zeker dachten te weten. Plaatstaal moest het worden, de overige muzikanten zouden ze wel vinden. Dat duurde niet lang. Dennis op gitaar en Gerard op toetsen waren beslissingen waar niet lang over nagedacht hoefde te worden. Een goede drummer vinden, daarentegen, werd iets lastiger. Er volgde meerdere audities, maar alleen als Ronald, zelf drummer, na de audities nog even een paar nummer meespeelde en zong, liep de band zoals het moest. De vier besloten toen dat er zanger moest komen en Ronald de rol van drummer zou gaan vervullen. Ineens was Arjen daar en de band was complete.


  Helaas besloot Jan na enkele maanden niet verder te gaan met Plaatstaal omdat zich beperken tot Nederlandstalig, niet aan hem besteed leek te zijn. Ton bleek een uitstekende opvolger en vanaf dat moment volgde langzaam maar zeker de optredens. Zanger Arjen besloot eind 2009 te verhuizen naar het zonnige Curaçao en moest er opnieuw gezocht worden naar een zanger. De zoektocht duurde gelukkig niet lang en Erik werd verwelkomd in de band en menig kroeg werd ondersteboven gezet.


  In 2010 besloot opnieuw iemand de band te verlaten. Dennis wilde meer tijd besteden aan zijn eigen blues formatie en wederom ontstond een vacature bij Plaatstaal. Gelukkig heeft ook deze niet lang open gestaan en Joeri werd op gitaar aangetrokken. In die formatie werd op verschillende locaties en evenementen gespeeld. Kroegen, verjaardagen, bruiloften en zelfs het Paard van Troje, mochten genieten van de energie die Plaatstaal bracht.


  Eind 2012 werd echter besloten met de band te stoppen vanwege de verschillenden interesses en drukke agenda’s van de bandleden.
  Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na wat e-mails over en weer, één semi nieuw en één nieuw gezicht, was de formatie begin 2014 weer compleet. Na een half jaar oefenen, een beetje wennen en hier en daar een try-out, was de band weer op muzikale oorlogssterkte.
  Covers in de rock, pop, reggae, gospel en blues, Plaatstaal is van alle markten thuis.
  Kortom; Plaatstaal is het hoofdingrediënt in een fantastische avond.

   
  ONZE PARTNERS

  • Het opbouwen is gestart

   Het opbouwen is gestart

   Het opbouwen is gestart!! Zo'n 50 vrijwilligers werken keihard om alles op te bouwen

   Lees meer
  • Win 2 VIP arrangementen bij de UNIS Flyers

   Win 2 VIP arrangementen bij de UNIS Flyers

   Ben jij een echte ijshockeyfan? NOTK mag 2 VIP-arrangementen voor het seizoen 2017-2018 van de Unis Flyers weggeven!  Hoe maak je...

   Lees meer
  Meer nieuws